Felgyorsult mindennapjainkban állandóan mozgásban vagyunk, így minden elővigyázatosság ellenére fennáll a veszélye annak, hogy balesetet szenvedünk. Hazánkban percenként megsérül valaki, ez azt jelenti, hogy évente 690 ezer baleset történik.

A balesetek körülbelül 10%-a súlyos, 40%-a közepes és 50%-a könnyű sérüléssel jár.  Sajnos naponta nyolcan veszítik életüket esés, csúszás, botlás miatt.


Vigyázok magamra

A balesetek váratlanul történnek, és ezért általában felkészületlenül érnek minket: az esetek nagy részében jövedelem kieséssel, extra kiadásokkal, anyagi és lelki teherrel járnak együtt. Gondolt Ön már arra, hogy mi minden kerül veszélybe egy baleset következményeként?

  • jövedelem biztonsága: mert akár hónapokra is kieshet a munkából;
  • otthon biztonsága: mert a baleset után is fizetni kell a lakáshitel törlesztő részletét;
  • család jövőjének biztonsága: mert az élet a családtagok számára a baleset után sem áll meg (gyerekek továbbtanulása, saját vállalkozás folytonossága stb.).

Egy komolyabb baleset mindenképpen csökkentheti Ön és családja életszínvonalát, hiszen a jövedelem kiesés mellett költségei biztosan növekedni fognak. Többek között az alábbi többletköltségek merülhetnek fel:

  • orvosi költségek, az esetleges rehabilitáció költségei;
  • gyógyászati segédeszközök vásárlása, melyet a TB nem, vagy csak részben támogat;
  • a lakókörnyezet átalakításának, akadálymentesítésének költségei, hogy a sérült gond nélkül közlekedhessen.

A megoldás az Ön kezében van!

Egy megfelelő térítési összegű biztosítással könnyedén le tudja vetni a balesetből eredő anyagi terheket a válláról. Egy ilyen balesetbiztosítás Magyarországon ma már havi szinten néhány ezer forinttól elérhető.

Nyugat-Európában a lakosság jelentős része (Németország 40%, Egyesült Királyság 65%) rendelkezik olyan magas szolgáltatási színvonalú balesetbiztosítással, mely egy szerencsétlenség esetén lehetővé teszi a biztosított és családja számára, hogy minél zavartalanabbul tudják tovább élni az életüket. Magyarországon ma még nem ez a helyzet: a lakosság elenyésző része rendelkezik balesetbiztosítással, ezért a balesetek következményei sokszor nagy terhet jelentenek egy ember, egy család életében.

 

Amennyiben további kérdése merülne fel, vagy többet szeretne megtudni látogasson el alábbi weboldalunkra..:

 

www.balesetbiztositas.top