Manapság nehéz önerőből saját ingatlanra szert tenni, vagy a már meglévőt a változó élethelyzetnek megfelelően bővíteni, korszerűsíteni, felújítani, így sokak számára az ideális megoldást a lakástakarékpénztár (LTP) intézménye jelenti.

A lakástakarékpénztár egy államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség, amely minden magyar állampolgár számára – családi állapottól és jövedelemtől függetlenül – elérhető.

Az Ön által lakástakarékpénztári számlájára befizetett összegek után 30%-os állami támogatás kerül jóváírásra (legfeljebb 10 évig, legfeljebb évi 72.000 Ft).

Mivel ebben az esetben közvetlen állami támogatásról van szó, így az itt megszerzett összeg nem csökkenti az egyéb öngondoskodási céljainál (pl. nyugdíjbiztosítás) igénybe vehető adó visszatérítés mértékét.

megtakarítási időszak elteltével - amely 4 és 10 év között választható - nem csak az állami támogatással és a hozamokkal növelt befizetéseit használhatja fel lakáscéljai megvalósítására, hanem lehetősége van lakáscélú kölcsön felvételére is.

A megtakarított összeg új ingatlan vásárlása mellett felhasználható meglévő jelzáloghitel kiváltására vagy betörlesztésre, jelenlegi ingatlan felújítására, bővítésére, valamint közüzemi fejlesztésekre is.

 

AMENNYIBEN TOVÁBBI KÉRDÉSE MERÜLNE FEL, VAGY TÖBBET SZERETNE TUDNI, LÁTOGASSON EL A CSAK LAKÁSTAKARÉKOKKAL FOGLALKOZÓ WEBOLDALUNKRA..:

 

WWW.LAKASTAKAREK.XYZ